To najważniejsze jesienne spotkanie branży HoReCa w Polsce, tym bardziej, że w tym roku towarzyszą mu trzy uzupełniające wydarzenia: Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, Targi Wyposażenia i Usług SPA & WELLNESS oraz Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO.
Podczas trzydniowej imprezy w krakowskim centrum Expo o powierzchni 13 tys. m.kw. ponad 330 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje pełną ofertę wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych oraz SPA, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata.
- To bardzo prestiżowa impreza, skupiająca wiele branż, dlatego udział w tym przedsięwzięciu to dla nas priorytet i okazja do zaprezentowania naszej oferty dla segmentu HoReCa i kolejnych nowości – mówi Radosław Klinowski, dyrektor handlowy Andropolu.
Spółka pokazuje w Krakowie nie tylko swoją standardową ofertę konfekcji dla hoteli i restauracji – pościele, obrusy i wyroby frotte, ale też nowe tkaniny:
- Po sukcesie sprzedażowym tkaniny Musso w jednocentymetrowe paski oraz tkaniny gładkiej, przeznaczonej na hotelową konfekcję pościelową, Andropol poszerzył swoją ofertę o dwie nowe tkaniny z tego segmentu – mówi Agata Nowak, kierownik działu reklamy Andropolu. - W ofercie pojawiły się tkaniny Musso w szersze paski - dwucentymetrowe i węższe - czteromilimetrowe, uzyskiwane dzięki zastosowaniu unikalnego splotu satynowo-atłasowego. Tkanina Musso charakteryzuje się doskonałą układalnością oraz elastycznością, a dzięki zastosowaniu klasycznych przędz czesankowych ma też wysoką wytrzymałość mechaniczną i jednocześnie delikatny chwyt. Mamy nadzieję, że nowe propozycje spotkają się uznaniem klientów.
Krakowskie targi trwają od 5 do 7 listopada. Tegoroczna edycja jest uzupełniona o ofertę z zakresu SPA & WELLNESS. W tym sektorze prezentowane są nowości z zakresu medycyny estetycznej, kosmetyki, urządzenia kosmetyczne, innowacyjne terapie i technologie niezbędne w nowoczesnym hotelu i SPA.
Ponadto w programie towarzyszącym targom znalazły się m.in. dodatkowe warsztaty kulinarne, pokazy baristów i barmanów, liczne szkolenia dla właścicieli obiektów noclegowych oraz spotkania z mistrzami kuchni i gwiazdami światowego winiarstwa.