Ukazuje się książka o kuchni 'Na Wspólnej'
Z okazji emisji tysięcznego odcinka "Na Wspólnej" ukazuje się poświęcona mu książka. Elżbieta Bogusławska-Przybysz prezentuje w niej kulinarne upodobania bohaterów serialu i grających ich aktorów.
"Kuchnia na Wspólnej" przedstawia serial i jego bohaterów z perspektywy jedzenia i związanych z nim zwyczajów. Autorka Elżbieta Bogusławska-Przybysz zagląda w książce do kuchni serialowych rodzin oraz tytułowego baru. Dzięki temu czytelnicy mogą się dowiedzieć m.in., z czego Włodek Zięba przygotowuje drinki oraz na czym polega sekret wspaniałych wypieków jego żony.
Opowieść o preferencjach kulinarnych bohaterów serialu uzupełniają w "Kuchni na Wspólnej" wywiady z odgrywającymi ich aktorami: Bożeną Dykiel, Anną Korcz, Ewą Gawryluk, Grażyną Wolszczak, Joasią Jabłczyńską, Anną Guzik, Renatą Dancewicz, Mieczysławem Hryniewiczem, Tomaszem Schimscheinerem, Waldemarem Obłozy i Robertem Kudelskiem. Opowiadają oni zarówno o smakołykach powstających na planie, kulisach kręcenia scen kulinarnych, jak i o swoich zdolnościach i ulubionych daniach.
Książka Elżbiety Bogusławskiej-Przybysz ukazuje się z okazji jubileuszowego, tysięcznego odcinka "Na Wspólnej" , który TVN emituje we wtorek 9 września.
Dołącz do dyskusji: Ukazuje się książka o kuchni 'Na Wspólnej'